Energiekoorden: Bescherm je Eigen Energie

Door Mandy van den Dolder, Holistisch Therapeut bij CompleetZijn

In de wereld van energie en spiritualiteit zijn we voortdurend verbonden met alles en iedereen om ons heen. Sommige van deze verbindingen zijn krachtiger en dieper, en worden energiekoorden genoemd. Deze koorden ontstaan door diepe banden die we hebben of hebben gehad met andere zielen, of ze nu levend zijn of overleden. Energiekoorden kunnen variëren van dunne lijnen tot dikke, sterke verbindingen en kunnen eenzijdig of wederzijds zijn. Ze hebben de potentie om ons zowel positief als negatief te beïnvloeden.

Wat Zijn Energiekoorden?

Dagelijks creëren we energiekoorden in verschillende situaties: bij de bakker, wanneer iemand ons intens aankijkt in de trein, of zelfs bij een simpel telefoongesprek. Hoewel veel van deze koorden tijdelijk zijn en snel oplossen, zijn er sommige die blijven. Deze blijvende koorden duiden op een krachtige, diepgaande verbinding. Het is belangrijk om deze koorden te herkennen en regelmatig los te maken om onze energie te beschermen.

Verbindingen met Dierbaren

Met mensen die dicht bij ons staan zoals partners, beste vrienden, collega’s en familieleden, hebben we sterke energiekoorden. We voelen wanneer zij in onze buurt zijn, delen hun emoties en zorgen. Dit fenomeen, dat vaak als telepathie wordt beschreven, is logisch gezien de nauwe band die we met deze personen hebben. Echter, wanneer het met ons of onze dierbaren niet goed gaat, kunnen deze energiekoorden ons meezuigen in negatieve energie. Het bewustzijn hiervan is essentieel zodat we onszelf hiervan kunnen bevrijden.

Energiekoorden met Overledenen

Ook met overleden dierbaren kunnen we sterke energiekoorden hebben. Deze verbindingen zijn puur energetisch en kunnen zich uiten in frequente dromen of het gevoel dat de overledene altijd bij ons is. Hoewel dit een troostende gedachte kan zijn, kan het ons soms ook belemmeren. Het is daarom belangrijk om ons ook van deze koorden los te maken, zonder de verbinding geheel te verliezen.

Hoe Maak je Energiekoorden Los?

Het losmaken van energiekoorden is een proces van bewustwording en visualisatie. Hier zijn enkele stappen om te beginnen:

  1. Visualiseer je Verbindingen: Teken jezelf en je dierbaren en trek lijnen van jouw lichaam naar dat van hen. Dit helpt om een visueel overzicht te krijgen van je energetische netwerk en de kracht van je verbindingen.
  2. Chakra-Analyse: Energiekoorden hebben vaak hun oorsprong in specifieke chakra’s zoals de wortel (overleven), heiligbeen (steun), zonnevlecht (wilskracht), hart (liefde), keel (communicatie), voorhoofd (inzicht), en kruin (spiritualiteit). Identificeer vanuit welke chakra’s jij je verbindt.
  3. Loslaten via Visualisatie: Richt je op de meest opvallende verbinding en visualiseer dat het koord tussen jullie oplost. Stel je voor dat er bijvoorbeeld een gouden licht voor in de plaats komt. Doe dit vooral op momenten dat verbindingen veel van je vragen, of dit nu van jou of de ander komt.

Het herkennen en loslaten van energiekoorden is een krachtig middel om je energie te beschermen en jezelf vrij te maken van ongewenste energetische invloeden. Door regelmatig deze oefeningen te doen, kun je je energie in balans houden en je eigen kracht versterken. Bij CompleetZijn ondersteunen we je graag in dit proces en bieden we verschillende holistische therapieën aan om je te helpen je energie in balans te brengen.

Ontdek de kracht van Lijfkrachtherstel en hoe deze methode je kan helpen bij het loslaten van energetische verbindingen en het versterken van je eigen energie. Samen werken we aan een evenwichtiger en energieker leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *