Hoe Krijg je Cliënten Als Holistisch Therapeut: Tips voor Geestelijke Gezondheidsprofessionals

25 juni 2024 | CompleetZijn

Hey therapeuten! We weten dat een van jullie grootste uitdagingen is om te ontdekken hoe je meer cliënten kunt krijgen voor je privépraktijk. Daarom hebben we enkele toffe en praktische marketingtips voor jullie samengesteld om je praktijk te laten groeien in 2024. En het beste deel? Deze tips sluiten naadloos aan bij onze opleiding tot Holistisch Therapeut bij CompleetZijn, waar je leert je eigen praktijk op te zetten, inclusief social media training (op aanvraag). Laten we erin duiken!

8 Manieren om Meer Cliënten te Krijgen als Holistisch Therapeut

1. Zie Marketing als Verbinding, Niet als Verkoop

Marketing is eigenlijk gewoon een manier om verbinding te maken met potentiële cliënten. Het gaat erom hen te laten zien wie jij bent, wat jouw unieke benadering is en waarom ze bij jou moeten zijn. Het gaat niet om verkopen, maar om mensen te helpen begrijpen hoe jij hen kunt ondersteunen.

Leuke Voorbeelden:

 • Verhalen Vertellen: Vertel bijvoorbeeld over hoe je als kind altijd al anderen wilde helpen, en hoe dat je uiteindelijk naar de holistische therapie heeft geleid.
 • Helpen: Deel verhalen over hoe je cliënten hebt geholpen om rust en balans te vinden in hun drukke levens.
 • Uitnodigen: Moedig mensen aan om vragen te stellen of een vrijblijvend gesprek te boeken. Een voorbeeld: “Heb je vragen over hoe holistische therapie je kan helpen? Stuur me gerust een berichtje!”

2. Vind je Niche om de Juiste Cliënten aan te Trekken

Je niche is jouw specialiteit en wat jou onderscheidt. Een duidelijke niche helpt potentiële cliënten begrijpen wat jij voor hen kunt betekenen. Denk aan iets als “volwassenen helpen herstellen van trauma’s met somatische en neurobiologische technieken”.

Voorbeeld uit de Opleiding:
Tijdens onze opleiding leer je hoe je je eigen niche kunt definiëren en communiceren, zoals “Stress en burn-out behandeling door middel van holistische technieken”.

3. Maak een Website en Optimaliseer Deze voor Zoekmachines

Een gebruiksvriendelijke en goed vindbare website is essentieel. Zorg dat je website snel laadt, makkelijk te navigeren is en duidelijke info biedt over jouw diensten en expertise.

Leuke Voorbeelden:

 • Bloggen: Schrijf bijvoorbeeld over “Hoe holistische therapie kan helpen bij stressmanagement” en deel dit op je website.
 • Social Media: Deel je blogposts en ervaringen op social media. Bijvoorbeeld: “Vandaag deel ik een succesverhaal van een cliënt die dankzij holistische therapie van zijn slapeloosheid af is gekomen. Lees er alles over op mijn blog!”

4. Ga Netwerken

Relaties opbouwen via netwerkevenementen en professionele groepen kan leiden tot doorverwijzingen en samenwerkingen. Dit helpt je om op een zinvolle manier in contact te komen met andere professionals en potentiële cliënten.

Voorbeeld uit de Opleiding:
Onze opleiding biedt toegang tot exclusieve netwerkevenementen en workshops waar je gelijkgestemde professionals kunt ontmoeten en waardevolle connecties kunt opbouwen.

5. Gebruik Sociale Media

Een professionele aanwezigheid op social media helpt je om waardevolle content te delen en in contact te komen met je doelgroep. Platforms zoals LinkedIn, Facebook en Instagram zijn ideaal om nieuwe cliënten aan te trekken.

Leuke Voorbeelden:

 • Instagram Stories: Deel korte video’s over je dag als therapeut, je werkplek, en tips voor zelfzorg.
 • Facebook Lives: Organiseer live Q&A sessies waar mensen hun vragen over holistische therapie kunnen stellen.

6. Organiseer Workshops of Seminars

Door educatieve evenementen te organiseren, toon je je expertise en bied je waarde aan de gemeenschap. Dit trekt potentiële cliënten aan die geïnteresseerd zijn in hoe jij hen kunt helpen.

Voorbeeld uit de Opleiding:
Tijdens de opleiding leer je hoe je effectieve workshops kunt plannen en uitvoeren. Denk aan een workshop “Introductie tot Holistische Therapie” waar je basisprincipes en technieken deelt.

7. Werk Samen met Andere Professionals

Samenwerken met andere gezondheidsprofessionals kan leiden tot wederzijdse doorverwijzingen. Dit kan je netwerk uitbreiden en je diensten introduceren bij nieuwe cliënten.

Leuke Voorbeelden:

 • Samenwerking met Yoga-instructeurs: Organiseer samen met een yoga-instructeur een wellnessdag.
 • Fysiotherapeuten: Werk samen met fysiotherapeuten voor een integrale aanpak van lichamelijke en geestelijke gezondheid.

8. Verzamel en Toon Getuigenissen

Positieve feedback van cliënten kan je geloofwaardigheid vergroten. Plaats getuigenissen op je website en social media om het vertrouwen van potentiële cliënten te winnen.

Leuke Voorbeelden:

 • Video Getuigenissen: Vraag tevreden cliënten of ze een korte video willen opnemen waarin ze hun ervaringen delen.
 • Social Media Posts: Deel citaten uit getuigenissen als afbeeldingen op je social media.

Klaar om te Groeien?

Het implementeren van deze tips kan je helpen om meer cliënten aan te trekken en je praktijk te laten groeien. Begin met één stap en bouw van daaruit verder. Professionele hulp inschakelen kan je ook helpen om deze doelen te bereiken.

Onze opleiding tot Holistisch Therapeut bij CompleetZijn biedt niet alleen diepgaande kennis en vaardigheden, maar ook praktische training in het opzetten van je eigen praktijk en het effectief gebruik van social media (op aanvraag). Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in je vakgebied en neem deel aan onze trainingen om je vaardigheden te verdiepen. We kijken ernaar uit om je te helpen meer cliënten te krijgen en je te ondersteunen op jouw professionele pad.


Geschreven door Mandy van den Dolder, Holistisch Therapeut en Mindset Coach bij CompleetZijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *