Lach je Gezond: Waarom Humor Onmisbaar is bij Energetische Behandelingen

Als je denkt aan energetische behandelingen, komen er vast beelden in je op van serene rust, diepe meditatie en misschien zelfs een zweverig vleugje wierook. Maar laten we eerlijk zijn, soms kan het er allemaal een beetje té serieus aan toegaan. Dat is waarom ik, Holistisch Therapeut en Mindset Mentor Mandy van den Dolder van CompleetZijn, pleit voor een flinke dosis humor in onze praktijk. Want laten we eerlijk zijn, een lach werkt vaak beter dan een zucht!

Het is tijd om de mythologie te doorbreken dat spiritualiteit en humor niet hand in hand kunnen gaan. In feite, wanneer we humor integreren in onze energetische behandelingen, openen we de deur naar diepere genezing, verbinding en ja, zelfs een beetje magie. Maar geloof me niet op mijn woord, laten we een paar praktijkvoorbeelden bekijken.

Stel je bijvoorbeeld voor dat je een cliënt hebt die vastzit in een spiraal van negatieve gedachten en emoties. In plaats van te vervallen in een zwaar gesprek over hun problemen, kan een goed geplaatste grap de spanning doorbreken en ruimte creëren voor echte transformatie. Misschien vertel je een luchtig verhaal over je eigen geklungel met meditatie, of deel je een hilarische anekdote over hoe je ooit per ongeluk een kristal liet vallen tijdens een sessie. Het maakt niet uit wat het is, zolang het maar een glimlach op hun gezicht tovert en de energie in de ruimte verlicht.

Maar humor is niet alleen een krachtig instrument voor cliënten; het is ook essentieel voor therapeuten zelf. Laten we eerlijk zijn, ons werk kan soms behoorlijk zwaar zijn. We worden geconfronteerd met de diepste pijnen en angsten van anderen, en het is gemakkelijk om daarin verloren te raken. Maar door een beetje lichtheid toe te voegen aan onze praktijk, kunnen we onszelf beschermen tegen burn-out en compassie-vermoeidheid. Dus gooi die ernstige blik uit het raam en omarm je innerlijke dwaasheid. Je zult versteld staan van het verschil dat het maakt.

Dus, laten we samen een nieuwe standaard zetten voor energetische behandelingen. Laten we lachen, spelen en plezier hebben, zelfs als we werken aan diepe heling en groei. Want uiteindelijk is het doel niet alleen om compleet te zijn, maar ook om te stralen van vreugde en levendigheid. En wat is er nou leuker dan dat?

Dus, de volgende keer dat je jezelf terugvindt in een sessie, onthoud dan deze eenvoudige waarheid: een glimlach is vaak het beste medicijn. En zoals altijd, vergeet niet om Compleet te Zijn!


Geschreven door Holistisch Therapeut en Mindset Mentor bij CompleetZijn, Mandy van den Dolder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *