Leer er maar mee leven…

“Leer er maar mee leven.” Een zin die vaak wordt uitgesproken als het gaat om fysieke ongemakken, gezondheidsproblemen of beperkingen. Ook ik kreeg dit te horen toen er bij mij jaren geleden een scoliose met dubbele torsie werd gediagnosticeerd, maar is dit echt het beste advies dat we kunnen geven of ontvangen? Laten we eens dieper graven.

Ons lichaam is een complex systeem, een intrigerende samenstelling van cellen, weefsels en organen die harmonieus samenwerken. Maar wat als dit samenspel verstoord raakt? Wat als we worden geconfronteerd met pijn, ongemak of een gezondheidsprobleem waarvan wordt gezegd dat we er gewoon mee moeten leren leven?

Het is verleidelijk om dit advies te accepteren, om de situatie te omarmen en ons aan te passen aan een nieuw ‘normaal’. Maar laten we eens stilstaan bij de implicaties hiervan. Is het echt de beste optie om passief te blijven, om geen actie te ondernemen om ons welzijn te verbeteren?

Door te accepteren dat we gewoon moeten leren leven met bepaalde omstandigheden, sluiten we misschien de deur naar mogelijkheden voor verbetering, voor genezing, voor een betere kwaliteit van leven. We sluiten misschien de deur naar nieuwe behandelingen, naar alternatieve benaderingen, naar een dieper begrip van ons eigen lichaam en geest.

Wat als we verder kijken dan wat ons altijd is verteld over de werking van ons lichaam? Wat als we de grenzen van onze kennis en overtuigingen durven te verleggen? Misschien ontdekken we nieuwe wegen, nieuwe methoden, nieuwe inzichten die ons kunnen helpen om niet alleen te overleven, maar echt te gedijen.

Dus laten we niet te snel genoegen nemen met ‘leer er maar mee leven’. Laten we nieuwsgierig blijven, laten we vragen stellen, laten we zoeken naar antwoorden en oplossingen. Laten we streven naar een leven dat niet wordt bepaald door beperkingen, maar door mogelijkheden. Ons lichaam is verbazingwekkend veerkrachtig, en onze geest is grenzeloos. Laten we die kracht omarmen en blijven streven naar een leven dat vervuld is van vitaliteit, gezondheid en welzijn.

Want alleen als we ons durven te wagen aan het onbekende, zullen we écht begrijpen wat het betekent om helemaal compleet te zijn.

Liefdevolle groet, Jeffrey”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *